Advertisement
 
Közösségépítő Ifjúsági Tábor | Nyomtatás |  E-mail

A Szentmihály, Ajnád, Vacsárcsi Ifjúsági Szervezet (SZAVISZ) 2013. Július 23-28 között a  Pottyandi Erdei Iskolában tartotta idén a  Közösségépítő Ifjúsági Tábort. A Szentmihály, Ajnád, Vacsárcsi Ifjúsági Szervezet legfőbb célja, a hagyományok ápolása, valamint a település fiataljainak motiválása, hogy minél aktívabban részt vegyenek a  közösség életének megszervezésében, illetve tudatosítani bennük, hogy az életben való boldogulásuk itthon, a szülőföldön is lehetséges, ahogy ezt már sokan bizonyítják.

A pottyandi táborban a helyi kultúra megismerésére fektetjük a hangsúlyt. A rendezvény legfontosabb célja, hogy a résztvevők jobban megismerjék egymást és a fiatal tehetségek megmutassák tudásukat a csapat társaiknak.

A program hozzájárult a gyerekek népzenei, mozgásművészeti fejlesztéséhez, a szabadidejük hasznos eltöltéséhez, a helyi jellegzetes néptáncok-népdalok elsajátításához és megőrzéséhez.

A program során fejlődött a gyerekek kreativitása, nemzeti identitástudat, valamint hangsúlyt fektettünk a közösségi fejlesztésre.

A programban közvetlenül érintettek a helyi fiatalok, az őket tanító hivatásos táncoktatók, a felvigyázó pedagógusok.

 Rendezvényünkkel mindazok számára örömet szereztünk, akik szeretik az ifjúsági rendezvényeket, előadásokat, szívesen bekapcsolódnának hasonló rendezvények megszervezésébe, ugyanis az eddigi évek tapasztalatai, azt igazolják, hogy igény van rá.


A rendezvény támogatói: Csíkszentmihályi Közbirtokosság, , Communitas Alapítvány.