Advertisement
 
IV. Amatőr Ifjúsági Színjátszó Találkozó | Nyomtatás |  E-mail

A SZAVISZ (Szentmihály Ajnád Vacsárcsi Ifjúsági Szervezet ) rendezésében a hétvégén Amatőr Szinjátszó Találkozóra került sor Csíkvacsárcsiban. A kétnapos rendezvény első napján fellépett a csíkvacsárcsi gyereknéptánccsoport, a csíkszentmihályi kisiskolások csoportja illetve a csíkszentmiklósi színjátszócsoport. A csíkdánfalvi Zsók Levente Hogyan ne csajozzunk című műsorát mutatta be, a Szomszédnéni Produkciós Iroda pedig Jönnek a disznók című humoresttel nyerte el a közönség tetszését.

Vasárnap színpadra lépett a a csíkzsögödi színjátszócsoport, a csíkrákosi Néptánccsoport, a csíkszeredai Trachos Színművészeti csoport, a csíkkozmási, csíkszentimrei, csíkzsögödi illetve a csíkajnádi színjátszó csoport. Bemutatásra került az Agyilag zokni című kabaréműsor a marosvásárhelyi Madártej színjátszó csoport előadásában. A bukaresti Petőfi Színjátszókör Karinthy Frigyes Énekóra című jelenetét a helyi színjátszó csoport pedig Rejtő Jenő Apósom a vezér című előadását mutatta be. A csoportokat színészekből illetve kulturális szakemberekből álló zsűri értékelte. A döntésük alapján a legjobb smink, jelmez díját a Trachos Színművészeti társulat kapta. Vacsárcsi „UNITER" díjat a Bukaresti Petőfi Színjátszókör, a vacsárcsi „OSCAR" díjat a Marosvásárhelyi Madártej társulat kapta. A zsűri döntése alapján Csíkszentgyörgy, Vacsárcsi és Csíkzsögöd amatőr színjátszó csoportjai érdemesültek az első három helyre.      

A rendezvény záróakkordjaként a Csíkszeredai Játékszín bemutatta Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című darabját. Az esemény reggelig tartó bállal zárult.