Advertisement
 
III. Amatőr Ifjúsági Színjátszó Találkozó | Nyomtatás |  E-mail

2004. október 16-án - immár harmadik alkalommal - színjátszó találkozót rendezett a Szentmihály, Ajnád, Vacsárcsi Ifjúsági Szervezet (SZAVISZ). A Csíkajnádon sorra kerülő rendezvényt Kerekes Zsófia nyitotta meg, aki az ajnádi szervezőcsoport részéről köszöntötte a résztvevőket, beszédében hangsúlyozta, hogy az évente megszervezett rendezvényen esélyt szeretnének adni a különböző helyiségekből érkező vendégszereplőknek, hogy egymás előadásait figyelve új tapasztalatokat szerezzenek, és ezáltal motivációt találjanak további sikeres együttműködésre és önmaguk fejlesztésére. A rendezvényt Izsák Lóránt a SZAVISZ elnöke nyitotta meg, aki szólt a rendezvény fontosságáról és aláhúzta, hogy első rendezvényünk óta egyre bővül úgy a támogatók sora, mint a rendezvényen résztvevő csoportok száma. Ezután a meghívottak közül beszédet mondott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, aki megköszönte a SZAVISZ tagjainak a rendkívül sok energiát igénylő szervezést. A továbbiakban Kerekes Zsófia ismertette a közönséggel a rendezvény programját, majd bemutatta a zsűri tagjait: Lung László Zsoltot, Giacomello Robertot, a Csíki Játékszín színészei, Ferenc Angélát, a Hargita Megyei Kulturális Központ munkatársát, Lőrincz Csillát, a Csík Terület Ifjúsági Tanácsának elnökét valamint Szőcs Máriát, Lorenzovics Ibolyát, Szőcs Annát.

A programot a csíkszentmiklósi ifjúsági csoport egy dalcsokorral kezdte, majd a borzsovai színjátszók egy részletet adtak elő Méhes György A karikagyűrű című vígjátékából. A csíkszentgyörgyi Gárkötők Ifjúsági csapata az Ápolt konverzáció az asztalnál című vidám jelenettel lépett színpadra, majd a borzsovai színjátszó csoport egy farsangi jelenetet mutatott be. A következő fellépő a csíkmenasági ifjúsági csoport volt aki egy balladával valamint egy rövid jelenettel kedveskedett a nézőknek. A Csíkrákos-Göröcsfalvi Csalogány Néptánccsoport egy felcsíki tánccal, egy sóvidéki valamit egy leányos tánccal kedveskedett a nézőknek. A csíkszentimrei CSIKISZ színjátszó csoportja A téves kapcsolás és a Modern Putifárné című vidám jelenetekkel lépett színpadra. Őket az ugyancsak csíkszentimrei Havasi Megy táncprodukciója követte. A csíkszentmihályi színjátszó csoport a Zöldre van a rácsos kapu című előadását hozta el Csíkajnádra, őket a csíkvacsárcsi Ifjúsági Színjátszó csoport Lőrinc Miklós A torreádor című bohozata követte. Utolsó versenyzőként a helyi szinjátszócsoport Az orvosnál című jelenettel lépett színpadra. A maratoni előadássorozatot a Csíki Játékszín Stílusgyakorlatok című előadása zárta.

A rendezvény utolsó mozzanata a díjak átadása volt. A héttagú zsűri a csíkszentgyörgyi csapat előadását ítélte a legjobbnak a borzsovai színjátszó csoport előtt. A harmadik helyezést a csíkvacsárcsi csoport kapta. A résztvevő csoportok mindegyike kapott a támogatók által felajánlott díjakból, valamint a zsűri minden színjátszó csoportból kiemelt 2-3 szereplőt, akik szintén különdíjban részesültek.

Az immár hagyományosnak számító rendezvénynek jövőre a csíkvacsárcsi kultúrotthon ad majd otthont.